ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ
ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΑΝΩ ΤΩΝ €35 ΚΑΙ ΕΩΣ 3KG

ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΥΘΗΜΕΡΟΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΕΝΤΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΓΡΙΠΗ - ΚΡΥΟΛΟΓΗΜΑ

Γρίπη - Κρυολόγημα
Tweet Print

Πολλές φορές λέμε την έκφραση «έχω γρίπη» χωρίς να ξέρουμε όμως αν είναι στην πραγματικότητα ένα απλό κρυολόγημα. Είναι εύκολο να μπερδέψουμε το κρυολόγημα με τη γρίπη μιας που έχουν πολλά κοινά συμπτώματα. Σε αντίθεση με το κρυολόγημα, η γρίπη μπορεί να δημιουργήσει πολλές επιπλοκές στον οργανισμό, μας φτάνοντας μέχρι και την πνευμονία.

Ας ξεχωρίσουμε λοιπόν τα συμπτώματα του κρυολογήματος που είναι πονόλαιμος, βουλωμένη μύτη, βήχας σε ελαφριά μορφή και εντοπίζονται στο ανώτερο αναπνευστικό (λοιμώξεις φάρυγγα-βρόγχων, οι γνωστές μας φαρυγγίτιδα και βρογχίτιδα) και διαρκούν 2-5 ημέρες, από τα συμπτώματα της γρίπης που είναι υψηλός πυρετός, ισχυρός πονοκέφαλος, μυϊκοί πόνοι, έντονος παρατεταμένος βήχας, αδυναμία οργανισμού, με επιπτώσεις στο ανώτερο και κατώτερο αναπνευστικό. Τα γριπώδη συμπτώματα αφήνουν αίσθημα αδυναμίας που μπορεί να διαρκέσει έως και 10 ημέρες.

Για αποφυγή παρενεργειών της γρίπης καλό είναι τα άτομα υψηλού κινδύνου (υπερήλικες, νοσηλευτικό προσωπικό, άτομα με καρδιακά προβλήματα-σάκχαρο) να κάνουν κάθε χρόνο το ενδεδειγμένο εμβόλιο («αντιγριπικό»).

Αντιμετώπιση στο σπίτι: Ζεστό δωμάτιο με υγρασία (υγραντήρας με σταγόνες ευκαλύπτου), ποιοτική τροφή, άφθονα υγρά, χλιαρά ροφήματα, αντιπυρετικά, παυσίπονα και σιρόπια για βήχα.

Μεγάλη βοήθεια στο κρυολόγημα αλλά και στη γρίπη είναι η πρόσληψη φυτικών σκευασμάτων βιταμινών C που ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα, σκευασμάτων Echinacea-ένα φυσικό αντιβιοτικό που ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό μας σύστημα και βελτιώνει την αντίδραση του οργανισμού μας στις λοιμώξεις, μολύνσεις και φλεγμονές, καθώς και ψευδαργύρου που μειώνει τη σοβαρότητα και τη διάρκεια των συμπτωμάτων, ο οποίος χορηγείται τις πρώτες 24ώρες με την έναρξη των συμπτωμάτων.

Αν παρ'όλα αυτά τα συμπτώματα επιμένουν δεν παραμελούμε να επισκεφτούμε το γιατρό μας.

Καλό Χειμώνα!

Κόντου Σοφία

Φαρμακοποιός

Η ΣΟΦΙΑ ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ